۷ نکته اساسی درباره کاشت دندان | نکات اساسی درباره کاشت دندان
خانم دکتر ترمه
امروزه با وجود پیشرفت تکنولوژی در همه عرصه ها این پیشرفت در دندانپزشکی نیز صورت گرفته است.اصلا نباید نگران از دست دادن دندانهای آسیب دیده خود باشید.چون راه کارهای مختلفی برای درمان دندانها به وجود آمده است. یکی از این راهکارها ایمپلنت دندان است که امروزه توسط پزشکان توصیه میشود و بهترین درمان برای دندانهای از دست رفته است. دندانها به طور کلی از دو قسمت ریشه و تاج که روی ریشه قرار میگیرد، تشکیل میشوند. این نوع درمان ایمپلنت دندان از جنس تیتانیوم که فلزی خنثی است و با بدن سازگاری دارد، ساخته میشود و به همین دلیل به عنوان غیرخودی توسط بدن شناسایی نمیشود. این فلز در ابتدا در پای افرادی که استخوان پای آنها آسیب دیده بود، استفاده میشد و در سال 1952 نظریه کاربرد آن در استخوان فک توسط دانشمندی به نام اینگوار برنمارک ارائه شد و آن را ایمپلنت نامید و نخستین ایمپلنتها در سال 1965 ساخته شد.
محدودیت سنی در این روش درمان وجود ندارد و هر فردی به سن رشد رسیده باشد و بتواند بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کند، میتواند از این روش درمان برای درمان دندانهای از دست رفته خود استفاده کند.نکات اساسی در مورد کاشت دندان وجود دارد که با رعایت آنها می توان به بهداشت دندان و دهان کمک کنید.
در مورد مراقبت از ایمپلنت دندان باید مانند دندانهای طبیعی از آنها مراقبت شود و بهتر است برای نگهداری ایمپلنت دندان به بهترین نحو روزی سه بار مسواک و روزی یک بار نخ دندان زده شود و همچنین استفاده از دهانشویه توسط پزشکان توصیه میشود و همچنین استفاده از آب نمک نیز روش خوبی برای نظافت دندانها است.متوجه باشید که رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان ممکن است موجب بروز مشکلاتی شود که ایجاد عفونت موضعی یکی از این مشکلات احتمالی است. بنابراین بهداشت دهان و دندان را فراموش نکنید.
7 نکته درباره ایمپلنت و کاشت دندان که باید بدانید
1-عدم آسیب ایمپلنت به استخوان فک : به دلیل اینکه ایمپلنت از جنس تیتانیوم است در بدن کاملا خنثی عمل میکند و برای بدن هیچگونه واکنش مضری ایجاد نمیکند و تمایل دارد با تغییراتی که در سطح آن ایجاد شده، جذب استخوان فک شود.ایمپلنتها از ادامه تحلیل استخوان فک نیز جلوگیری میکند و در استخوان هیچ واکنشی ایجاد نمیکند مگر در شرایط بسیار نادر.
2-ایمپلنت دندان موجب درد و ناراحتی نمیشود: در این نوع جراحی ایمپلنت، در محیط استریل انجام میشود و نسبت به دیگر جراحیهای دهان و دندان کاملا بدون درد و ناراحتی است و اگر دستورات پزشک رعایت شود این جراحتی به راحتی انجام میشود.
3-جراحی ایمپلنت را میتوان همزمان با کشیدن دندان انجام داد : وقتی که دندانهایی که نمیتوان نگهداری کرد، کشیده میشوند و 2 تا 3 ماه پس از آن استخوان سازی در قسمت بدون دندان انجام میشود . در برخی شرایط ممکن است دندان پزشک تشخیص دهد ریشه دندان دچار عفونت فعال نیست و میتوان همزمان با کشیدن دندان ایمپلنت انجام شود. در این روش بیحسی و جراحی در یک مرحله انجام میشود و زمان درمان طولانی نمیشود.
4-ممکن است قرار دادن دندان روی ایمپلنت دندان کمی زمان ببرد:هنگامی که ایمپلنت در دهان قرار داده شد برای اینکه استخوان اطراف ایمپلنت کاملا شکل بگیرد 2 تا 4 ماه یا حتی در برخی مواقع 6 ماه زمان میبرد. اما با توجه به شرایط ممکن است در برخی مواقع که استخوان فک مناسب باشد روکش موقت یا دائم همزمان با ایمپلنت دندان قرار داده شود.
5-نیاز به جراحی سینوس فک:افرادی که زمان زیادی از کشیدن دندان های خلفی فک بالایی آنها می گذرد به دلیل اینکه سینوس استخوان فک بالا درون استخوان گسترش یافته استخوان کافی برای قرر دادن ایمپلنت ندارند. بنابراین لازم است قبل از قرار دادن ایمپلنت استخوان فک ترمیم شود.و پس از ترمیم یا 4 ماه پس از ترمیم می توان ایمپلنت را قرار داد
6-جراحی ایمپلنت برای برخی افراد نباید انجام شود: این روش جدید جراحی ایمپلنت در اغلب افراد انجام می شود و محدودیت ندارد. در موارد بسیار کم مثل بیمارانی که دیابت کنترل نشده دارند و بیمارانی که تحت رادیوتراپی هستند و بیمارانی که مدت طولانی تحت درمان بیس فسفونات بوده اند. تجویز ایمپلنت برای این افراد به تشخیص پزشک بستگی دارد.
7-شایعات اشتباه درباره ایمپلنت : امروزه در رابطه با جراحی ایمپلنت شایعات زیادی از مردم شنیده میشود، مانند: بعد از جراحی ایمپلنت سرتان را نباید خم کنید، بعد از جراحی ایمپلنت نباید سرما بخورید، قرار دادن ایمپلنت در دهان باعث ایجاد عفونت میشود و بسیاری از شایعات دیگر. که باید گفت این باورهای غلط هیچ گونه توجیه علمی ندارد و تنها شایعاتی بیش نیست.بهتر است قبل از جراحی ایمپلنت با دندان پزشک خود مشورت کنید و سوالات خود را بپرسید تا شک و تردیدها از بین برود.
برای اطمینان و دریافت اطلاعات بیشتر در مورد کاشت دندان حتما با دکتر علیرضا ابراهیمی و خانم دکتر ترمه مشورت کنید.
برای تماس با ما به پایین سایت مراجعه کنید و با شماره ما برای دریافت نوبت دهی تماس بگیرید.
برچسب ها :
نکات اساسی درباره کاشت دندان